SANDRA VISSER
(Yoga teacher)

EVEN VOORSTELLEN

Wat mij fascineert en inspireert is het onzichtbare. Datgene wat ons verbindt en doet leven. Adem, liefde en geestkracht. Alles is met elkaar verbonden en wij hebben zelf de keus om te openen en te ervaren hoe. Als kind had ik al het gevoel dat de dingen niet altijd zijn zoals ze lijken. Het intrigeerde me en tegelijkertijd, omdat ik het niet kon uitleggen, maakte het me stil…. Stil en verlegen, onzichtbaar zijn. Dit verlangen is in de jaren nooit weg gegaan, maar het leven heeft me er natuurlijk vaak genoeg uitgetrokken en gevormd.

"Flow ....Adem, gi, liefde...
Mijn hart in de wereld in mijn hart."


In 2019 besloot ik te stoppen met mijn commerciële werk. Ik toen was een duizendpoot en pittig manager, die volop in het leven stond. Feesten een hard werken! Maar dat wilde ik veranderen en me persoonlijk meer ontwikkelen. Interesse in psychologie, holistische therapie, mindfulness brachten me uiteindelijk bij een 4jarige opleiding tot Psychodynamisch Therapeut. Zelf ontwikkelen en tegelijkertijd omscholen leek me erg effectief. Zo gezegd zo gedaan… Dit was slecht het begin van mijn pad… Daarna volgde er nogvele opleidingen en specialisaties.

Na jaren therapie ontvangen en geven was ik wel klaar met praten over problemen. De veranderingen vinden plaats in stilte. In de momenten van ademhalen… Ademwerk werd nieuwe mijn passie. Opgeleid in’ Rebirthing’ (de oorsprong van adem-therapeutisch werk) en ‘Transformational Breathing’ , waarbij er veel aandacht is voor traumaverwerking en herstel van blokkades, ging ik daar workshops in geven door heel Nederland samen mijn toenmalige partner. Later heb ik ook nog de Buteyko Methode geleerd. Deze techniek is heel goed voor mensen met Astma en gaat eigenlijk over minder ademen en het ritme van je adem resetten.

In 2015 werd ik gevraagd om mee te werken aan een mooi 5daagse training, waarbij verschillende disciplines samen kwamen. Ademwerk, Chi Neng Qigong (wat ik inmiddels was gaan beoefenen sinds 2011) Osteopathie, accupunctuur, TCM voedingsleer. Super tof programma, waarbij deelnemers hele diepgaande transformaties doormaakte. Voor mij een stap naar meer professionaliteit, waarbij ik en weer mensen ging begeleiden van allerlei niveaus en me bewust werd van hoeveel draagkracht en ervaring ik eigenlijk al had opgebouwd. Ik gaf daar ademwerk en qigong met veel plezier voor 2 jaar.

En uiteindelijk kwam er weer een onverwachte wending in mijn leven. Chi Neng Qigong schoof meer naar de voorgrond. Ik zat ik een lastige tijd, waarin ik alles ben kwijt geraakt, maar Chi Neng Qigong werd mijn focus. Geen therapie of diepgaande processen van anderen, maar meer aandacht eenvoud en voor mezelf.
Chi Neng Qigong is een Chinese bewegingsleer, waarbij je meditatieve bewegingen maakt en energie leert voelen verbinden en versterken. Ik heb wederom het geluk dat ik gevraagd werd bij een bijzonder centrum om les te geven. Het universum was met mij. Alles kwijt… maar ook vernieuwing. Chi Neng leert mij in de flow te zijn en tegelijkertijd een diepe verbinding met mezelf te koesteren. Uiteindelijk gaat het om balans en veerkracht. Inmiddels geef ik al bijna 4 jaar les in Chi Neng Qigong (level 1 en 2) en ben ik in opleiding voor level 3. Daarnaast heb ik ook mijn pakketje wat uitgebreid met Yin Yoga opleiding (Paul Grilley Style) en ‘Restorative’ Yoga (in stilte) en vind ik heel lekker om FlowYin te geven (Yang en Yin).

Ik beoefen verschillende technieken, maar ik laat de techniek vooral ook los. Voor mij gaat het om afstemming met je eigen pad. Goed voelen in elk moment wat het leven van je vraagt en erin mee bewegen. Los van de vorm is er weer eenvoud. Mijn hart in de wereld en de wereld in mijn hart. Uiteindelijk gaat het om de liefde. En als ik het even kwijt ben, grijp ik graag weer de vorm ��.


CHI NENG QIGONGChi Neng Qigong is een bewegingsleer uit China. Wat in India yoga is, is in China qigong. Qigong is heeft yoga diepe wortels in eeuwenoude wijsheid. Het is een milde vorm om bewustzijn te verruimen en gezondheid in .........


lees meer >>

ADEMIntroductie Ademwerk

Om gezond te blijven letten veel mensen op hun voeding en beweging. Maar wie lichamelijk en geestelijk helemaal fit wil zijn zou ook eens bij de ademhaling stil moeten staan ......