SANDRA DE JAGER
(Vitality Coach & Yoga teacher)VITALITY COACHING

Ik geloof dat alles in het leven met elkaar te maken heeft. Hoe je je voelt, hoe je denkt over jezelf, hoe je met emoties omgaat, welke invloed stress en voeding hebben op je leven. Ik ben verwonderd door ons lichaam en dat de manier waarop we met dingen omgaan zich binnen .........

EVEN VOORSTELLEN

Mijn leven met yoga is zo’n 19 jaar geleden begonnen. Ik was in verwachting van mijn eerste kindje en had absoluut geen zin in zwangerschapsgym. Maar toch wilde ik iets doen, iets waarmee ik me kon voorbereiden op de bevalling. Het werd zwangerschapsyoga. Na die eerste kennismaking heeft yoga altijd een rol gespeeld in mijn leven. In eerste instantie door wekelijkse lessen te volgen, maar nu maakt het een groot deel uit van mijn dagelijks leven. Het heeft er voor gezorgd dat ik weet wat mijn grenzen zijn, deze respecteer en dat ik heb leren luisteren naar mijn lichaam. Iets wat ik ook uitdraag tijdens mijn lessen. Yoga kan het verschil maken in je leven, door alleen maar aanwezig te zijn en te zien en te accepteren wat er is. Op de mat maar ook als je van de mat bent afgekomen.

In 2013 heb ik mijn eerste opleiding gevolgd. Geheel volgens mijn eigen weg, ben ik gestart met een opleiding tot docent tieneryoga. Daarna kindermeditatie en daarop volgend kinderyoga. Vervolgens kwam zwangerschapsyoga op mijn pad. Ik mocht de docent waar ik 19 jaar geleden mijn eerste yogales bij volgde opvolgen. Zo’n beetje tegelijkertijd volgde ik ook de opleiding om les te geven aan volwassenen. Met daarin Hatha yoga, Yin yoga en Vinyasa yoga als onderdeel van de opleiding. Ik ben inmiddels erkend 200H docent en hoop volgend jaar af te studeren bij Samsara zodat ik ook erkend yogadocent ben volgens Vereniging Yogadocenten Nederland. Ik heb daarnaast diverse bijscholingen gevolgd Yoga Nidra, Hormoonyoga, Yoga en stress en Yoga en meditatie.

Yoga heeft me ook gebracht bij mijn andere passie namelijk coaching. Naast yogadocent ben ik Leefstijl & Vitaliteitscoach. Ik begeleid mensen en bedrijven bij een gezonde leefstijl, en laat ze weer de regie nemen over hun eigen gezondheid en vitaliteit.

Ik woon in Hellevoetsluis samen met mijn man en kinderen. Ik ben dol op wandelen met de hond. In de natuur en ook graag in de bergen. Verder lees ik graag, maar ben ik ook veel bezig met yoga en het delen van yoga. In Hellevoetsluis en omgeving geef ik Hatha yoga, Yin yoga, yoga Nidra en zwangerschapsyoga bij verschillende instituten.