RODGER SHAWN CHRISTOPHER
In december 2013 besloot ik na een verwarrende periode een Vipassana meditatie retraite te doen in Kolkata, India. Tijdens deze retraite kwamen meerdere inzichten. Ik zocht steeds te ver van mij af en misschien lagen de antwoorden wel dichterbij dan ik dacht.
Yoga is iets dat mij al een hele tijd volgt, inspireert, goed doet en niet lang na de retraite besloot ik een hatha yoga opleiding te doen in India, het land dat eerder goed voor mij was geweest. Direct daarna kreeg ik de mogelijkheid les te geven. Hierdoor leer je zoveel meer ná de opleiding. Door de deelnemers die mijn lessen bezochten ben ik ook deels gestuurd in welke richting mijn verdere verdieping zou gaan.
Yin yoga was voor mij de logische stap voor meer kennis van het menselijk lichaam en de vorm die mij persoonlijk het meeste aanspreekt. Deze manier van kijken naar het lichaam en de functie van asana’s hebben hun weg gevonden in alle lessen die ik geef.
Naast hatha- en yin yoga geef ik ook restorative yoga, pilates, meditatie en volgde ik een begincursus trauma cente trauma sensitive yoga wat weer meer mogelijkheden bied in het gebruik van yoga voor diverse doeleinden.
Het doel van mijn lessen is deelnemers/leerlingen bewust te maken van hun lichaam en ademhaling. De verbinding opzoeken die kan helpen het lichaam sterker te maken of rust te geven. Ieder lichaam is anders, elk mens is anders en hiervoor is ruimte.
Yoga is voor mij niet streven naar de ultieme houding maar leren naar het lichaam te luisteren en te horen waar mogelijkheden zijn of waar voor nu grenzen liggen. Pas als je kunt accepteren waar het lichaam jou vandaag brengt zal ook de geest rust ervaren en zal je persoonlijke vooruitgang maken.

Om Shanti.