JEANINE SMIT
Gezonde voeding en bewegen vormen de spil van mijn leven en ik ben zeer gepassioneerd mijn visie en kennis te delen met anderen.
Een ieder weet dat gezonde voeding en voldoende beweging instrumentaal zijn voor het behoud van een gezond lichaam en ter preventie van vele chronische niet overdraagbare ziekten. Echter worden we tegenwoordig overspoeld door een zee van informatie op dit gebied en is het voor de gemiddelde mens heel moeilijk juiste van onjuiste informatie te onderscheiden. Ik zie het dan ook als mijn missie hier helderheid in te scheppen voor mijn klanten zodat ze op grond hiervan gezondere keuzes kunnen maken.
Ik ben voedingskundige en heb mijn opleidingen in de Verenigde Staten van Amerika genoten. Eerst heb ik mij Bachelor of Science in Clinical and Community Dietetics (vergelijkbaar met de Nederlandse opleiding Diëtetiek) behaald aan de University of Florida en daarna mijn Master of Science in Nutrition Science aan de Pennsylvania State University. Deze opleiding heb ik in Nederland laten gelijkstellen aan Ir. Humane Voeding, Wageningen. Na vele jaren in de publieke gezondheidszorg en het onderwijs te hebben gewerkt in Suriname richt ik me nu vooral op het individu, en wel als voedingscoach voor algehele gezonde voeding zowel als specifieke diëten.
Tevens ben ik gecertificeerd yoga docente en heb ook een opleiding Hardlooptrainer bij het AALO afgerond. Zowel yoga als hardlopen zijn mijn persoonlijke passies die ik graag deel met anderen. De yoga stijl die ik het meest beoefen is Asthanga yoga maar daarnaast doe ik ook yin yoga omdat ik het een fijne aanvulling vind bij mijn voornamelijke yang practice.Ook geef ik Yoga & Hardloop lessen. Recentelijk heb ik ook mijn opleiding to Mindfulness Trainer afgerond omdat ik dit heel mooi vond aansluiten bij mijn yoga training.