CHERYLLA GANPATSINGH
(
Yoga teacher)

Even voorstellen

Mijn allereerste ervaring met yoga was in 2012. Ik werd er zo door gegrepen dat ik al na mijn tweede les vastbesloten was om op yoga ontdekkingsreis te gaan. Met enthousiasme en nieuwsgierigheid vervolg ik mijn reis, elke dag weer. Het brengt me op de mooiste plekken op de wereld, ik ontmoet geweldige studenten en inspirerende docenten.

Niet lang na mijn eerste kennismaking ben ik begonnen met de Saswitha opleiding in Bilthoven. Mijn reis bracht me vervolgens bij de Sivananda yoga in Frankrijk, Oostenrijk en op de Bahamas. Deze twee tradities hebben mijn yoga basis gelegd. Het feit dat het niet alleen om de houdingen (asanas) gaat, maar ook om de juiste ademhaling (pranayama). Dat een goede ontspanning (savasana) en een positieve instelling onmisbaar zijn in je beoefening. Dat zijn de kernwaarden van yoga voor mij. De kennis van Paul Grilley (Yin) dat elk lichaam (anatomisch) anders is en dat daardoor de ervaring per persoon verschilt, heeft mijn denken over houdingen (asanas) voor altijd veranderd.

De afgelopen jaren heb ik me verder verdiept in de Yin yoga (José de Groot & Anoshe Overington), Accessible yoga (Jivana Heyman) en Restorative yoga (Lizzie Lasater). Het is mijn passie om te leren, daarom ben ik regelmatig in verschillende workshops en lessen te vinden.

Qua persoonlijkheid ben ik nieuwsgierig, leergierig en onderzoekend. Dat zijn elementen die ik in mijn lessen graag deel. Elke houding is een uitnodiging om zelf te ontdekken wat fijn voelt en hoe je de houding aangenaam maar toch krachtig- en stabiel kunt maken. Een yogales geven of ondergaan is voor mij zoveel meer dan houdingen achter elkaar doen. Het is een ervaring, een ontdekkingsreis en een avontuur.

Kom je mee op reis?