BIRGIT KARREMAN
(Klankschalen)KLANKSCHALEN

Klankschalen en trillingen
Als je een steen in een vijver gooit, zie je de rimpels zich voortplanten. Zo worden de geluidsgolven ook door jouw lichaamsvocht opgenomen en in je hele lichaam doorgegeven. Harmoniserende trillingen geven je als het ware een massage .........


EVEN VOORSTELLEN

Wie ben ik
Zo'n 25 jaar geleden keek ik op van mijn bureau en besefte me dat mijn kantoorwerk betekenisloos was. Ja, ik deed mijn werk altijd goed en met plezier, maar wat maakte het nu uit of ik de papieren van links naar rechts wegwerkte? Ik wilde rechtstreeks voor mensen werken en een verschil maken. Een mooie ontdekkingstocht begon, en is nog steeds op gang.

De tocht had haltes bij blinde en slechtziende mensen, die ik één op één begeleidde. Ik leidde herhaaldelijk een aangepaste groepsreis en gaf computerles. Ook doofblinde mensen begeleidde ik één op één.

Een andere halte: autistische kinderen helpen in hun ontwikkeling. Van klassiek autisme tot hoog functionerend op het regulier onderwijs: ik denk en voel me graag in in andere belevingswerelden.

Ondertussen was ik op gevorderde leeftijd nog moeder geworden en hadden klankschalen mijn aandacht getrokken.

Ik was helemaal geboeid door hun zacht-krachtige werking en wilde dit verkennen en met andere mensen delen. Het is belangrijk om klankschalen goed voor jezelf te leren kennen voordat je ermee voor anderen werkt. Na mijn eigen verkenningstijd in zelfstudie en opleidingen begon ik rustig mijn kringen en toepassingen op en uit te bouwen.

Van klankschaal concerten, aangevuld met ontspannende beginoefeningen, over toegevoegde geleide meditaties naar klankschaal ligmeditaties. Van een zittende één op één klankschaal rugsessie via het genot om een klankschaal ook op je lichaam klinkend te voelen, liggend op de behandeltafel, tot de complete persoonlijke klankschaal sessie.
En ik blijf nieuwe toepassingen en instrumenten ontdekken en integreren, zoals bijvoorbeeld mijn stem in Zielenzang.

Mijn repertoire aan ontspannende oefeningen en behulpzame methodes bied ik je graag aan in een cursus of counselling gesprek.

Kom tot rust en op kracht. Weldadige klanken begeleiden je hoorbaar en voelbaar naar diepe innerlijke rust. Je hoeft even helemaal niets.
Je kan bijkomen, bijtanken. Weer in balans en op kracht komen. Verbinding en inzicht, groei en bloei.

Ik help je graag
Birgit Karreman