Maart! Kinderyoga Maand!

Wat is Kinderyoga?
Steeds meer volwassenen volgen Yoga lessen, maar ook bij kinderen is het in opkomst. Kinderen ervaren de positieve effecten van Kinderyoga, die ze helpt dichtbij zichzelf te blijven in deze stressvolle tijd.

Ook kinderen hebben het van jongs af aan druk. Zowel op school als in vrije situaties wordt er veel van ze verwacht. Kinderen moeten presteren, totdat ze een kinderyogales volgen. Hierbij verandert het moeten in mogen, het presteren in plezier hebben. Wat een opluchting!

De werking van Kinderyoga
Steeds meer kinderen krijgen behoefte aan rust, ontspanning en waardering. Dit kun je creëren door het bewust worden van je eigen lichaam.
Kinderyoga zorgt voor deze positieve invloeden, doormiddel van verschillende oefeningen in een op maat gemaakte Kinderyoga les binnen de belevingswereld van het kind. Kinderen hebben plezier, leren zich te ontspannen, worden soepeler, krijgen meer kracht, uithoudingsvermogen, evenwicht en leren zichzelf en anderen te respecteren en waarderen.
Kinderen mogen in de Kinderyoga les zichzelf zijn, worden niet in hokjes geplaatst en kunnen weer even volop genieten zonder dat er een bepaald verwachtingspatroon aan verbonden is.
Hierdoor zal dit buiten de Kinderyoga les ook zijn vruchten afwerpen.
Kinderen leren doormiddel van Kinderyoga zich (soms ook ongemerkt) van binnenuit beter te voelen, waardoor ze zichzelf beter kunnen weren tegen de negatieve invloeden van buitenaf. Geluk begint bij jezelf!

Kinder Yoga:

Bij kinder yoga staat plezier voorop en niet de techniek en prestatie! Kinderen leren van hun ervaring, worden zich bewust van hun lichaam en ontwikkelen nieuwe vaardigheden. Belangrijke vragen die tijdens de les aan de orde komen zijn: wat kan ik, wat wil ik, wat voel ik, wat is mijn kracht, hoe vind ik evenwicht, waar liggen mijn grenzen en hoe kan ik mijn grenzen een beetje te verleggen? In een veilige omgeving beweegt elk kind binnen zijn of haar eigen mogelijkheden. Hierdoor ontstaat ruimte voor het kind om te zijn wie het is.

Maandag en Donderdag: 17.00 – 18.00 uur

Voor vragen kan je een email sturen aan info@ulhc.nl

Klankschaalpret voor kinderen

Boeiend, zo'n klankschaal, met de lang aanhoudende klank en voelbare trillingen. Kietelt het als je de schaal aanraakt?
En ja: op jouw beurt mag jij ook zelf de klankschalen bespelen.

Ernaar luisteren is ook al een bijzondere ervaring. Je beweegt mee met de klanken, je beweegt mee met een verhaal. Of we zingen samen. Soms word je uitgenodigd je ogen dicht te laten vallen om beter te kunnen luisteren en te voelen.

Afgestemd op de leeftijd van de deelnemers mixen wij klank, beweging en rust. Een bijzondere middag!

Dinsdag: 17.00 – 18.00 uur

Yoga Swing Kids

In onze fantasie kan alles! We bouwen piramides uit Egypte, zijn acrobaten, alle dieren uit het oerwoud… We vliegen klimmen rollen springen en hangen misschien zelfs ondersteboven…

Aan het eind van de les kruip je terug in je eigen holletje en wordt je wakker uit een mooie droom. Aerial Yoga voor kinderen stimuleert de motorische en sociale ontwikkeling van een kind. Er wordt veel samengewerkt, gebouwd aan vertrouwen in jezelf, de ander en het materiaal wat we gebruiken. Het prikkelt de fantasie en creativiteit waar een kind zich in kan uiten.

Vrijdag: 16.15 – 17.15 uur


Tarieven:

5-rittenkaart – 35 euro –
bestel hier

10-rittenkaart – 60 euro –
bestel hier

Vragen of informatie?
Voor vragen kan je een email sturen aan info@ulhc.nl