Karine van Baalen
Vitaliteits coach
Mijn interesse in vitaliteit is al jaren geleden gewekt. Ik ben mijn carrière gestart als fysiotherapeut en ben daarna in het HR vak terecht gekomen. Bij diverse werkgevers heb ik gewerkt als HR adviseur en ik merkte dat er steeds meer mensen langdurig uit dreigen te vallen in verband met psychische klachten. Hierdoor ben ik op zoek gegaan naar wat ik kan doen in de preventieve sfeer, zodat medewerkers niet ziek worden en bewuster omgaan met hun eigen vitaliteit. Een opleiding tot stresscounseler heb ik vorig jaar gevolgd en ik heb het onderwerp vitaliteit onder de aandacht gebracht binnen het bedrijf waar ik werk.

Nu wil ik mijn kennis en ervaring breder delen en door het voeren van coachgesprekken mensen in hun proces naar meer balans en vitaler leven, verder helpen.

Vitaliteit staat natuurlijk ook bij mij hoog in het vaandel en ik wil het dan ook graag met anderen delen om hen hierin verder te helpen. Dit heb ik bijvoorbeeld gedaan als zwangerschapsdocent, zowel in de lessen pre- en postnataal waarin vooral aandacht voor beweging en ontspanning zit.
Ik fiets dagelijks naar mijn werk, loop met regelmaat hard, let op mijn voeding, drink matig alcohol en zorg voor voldoende ontspanning en zing in een koor. Ik luister naar mijn lichaam en doe vooral dingen waar ik energie van krijg.
Wat ik allemaal doe past vooral bij mij…..maar wat past er nu bij jou?

Ontspannen en vitaal door het leven gaan? Heerlijk toch? !


De werkelijkheid is vaak zo anders. Er wordt veel van ons gevraagd en wij vragen veel van onszelf. We hebben het vaak druk en voelen ons opgejaagd en hebben vaak last van stress. En aan het einde van de dag ontbreekt het vaak aan voldoende energie en ‘ploffen’ we op de bank.

Wil jij ook meer energie overhouden aan het einde van een dag werken?
Wil jij je minder druk maken om zaken waar je geen invloed op hebt?
Merk je dat je af en toe prikkelbaar bent?
Wil je meer grip krijgen op je eigen tijd?
Wil jij je vitaliteit vergroten en een betere balans vinden?


Als je een paar vragen met ‘ja’ hebt beantwoord, wil ik je graag op weg helpen en je coachen op weg naar meer vitaliteit.
PAKETTEN

BALANS IN WERK EN PRIVE

Betere balans werk-privé? Leef je om te werken of werk je om te leven? Dit is een veel gestelde vraag als het gaat om de balans tussen werk en privé. Als je iemand bent die de passie heeft om uit het leven te halen wat erin zit, is dit eigenlijk geen keuze.

Het is geen van beide en tegelijkertijd allebei waar. Werk is een manier om je talent te benutten en daarmee iets te betekenen voor anderen dat waardevol is. Dus nee, je werkt niet om te leven. Werk ís leven: (meestal) leuk, energie gevend, waardevol en uitdagend, soms ook teleurstellend, vervelend of een sleur.Tegelijkertijd is het leven natuurlijk veel meer dan werk alleen. Liefdevolle en waardevolle relaties met jezelf en anderen, tijd om leuke dingen te doen, en soms gewoon lekker niets doen. En niet te vergeten tijd voor de noodzakelijke dingen als eten, slapen, boodschappen, de was en kinderen aansporen. Maar deze prettige en noodzakelijke elementen zijn ook weer terug te voeren naar je werk.

Met 3 sessies van een uur, bied ik coachgesprekken, waarbij je meer inzicht krijgt hoe je meer balans tussen werk en privé kan realiseren. Door dit inzicht kun je bewuster keuzes maken en meer en beter ontspannen. Tijdens de sessies kan ik, als dat gewenst is, ook ontspanningsoefeningen aanbieden.

Na een gratis intakegesprek van een half uur bepalen we wat je doel is en stellen we een plan op voor de komende 3 sessies.

Tarieven
De kosten voor 3 sessies bedragen € 145,20, inclusief BTW
Een losse sessie kost € 50 inclusief BTW
.
VERHOOG JE VITALITEIT

De druk om te presteren is hoger dan ooit. We moeten harder werken en er wordt meer van ons verlangd. Daarbij moeten we ook langer werken. Op dit moment al minimaal tot ons 67ste. Dat vraagt om fitte en vitale medewerkers. Die ook op lange termijn veranderingen en aanpassingen aankunnen en van waarde zijn en blijven voor ieder bedrijf. Maar hoe gaat jouw bedrijf om met vitaliteit?

Vitaliteit betekent letterlijk: levenskracht. Vitaliteit gaat over onze energie om in ons dagelijks leven de dingen te doen die we willen doen en die van ons verlangd worden. Onze energieniveaus hebben te maken met zowel fysiek, mentale, sociaal-emotionele en inspirationele componenten, die allemaal met elkaar verbonden zijn. In de contact van werk kijken we integraal naar vitaliteit. De vitale werknemer is een werknemer die fysiek en mentaal in staat is zijn/haar werk te doen, lekker in zijn vel zit en voldoening haalt uit het werk wat hij/zij doet. Er zijn vele manieren op weg naar vitale medewerkers.

Hoe Vitaal ben jij?
Wil je inzicht krijgen in de bronnen die jouw vitaliteit geven?
Met een 5-tal sessies van een uur, bied ik coachgesprekken aan, waarbij je dit inzicht krijgt en je bewuster keuzes kunt maken.
Na een gratis intakegesprek van een half uur bespreken we wat je doel is en stellen we een plan op voor de komende 5 sessies.

Tarieven
De kosten voor 5 sessies bedragen € 242,- inclusief BTW.
Een losse sessie kost € 50 euro inclusief BTW.
ENERGIE MANAGEMENT

Heeft het werk en alles wat hier om heen georganiseerd moet worden, je de laatste tijd te veel energie gekost? Lukt het je niet meer om “alle ballen in de lucht te houden”?Wil je weer meer van het leven kunnen genieten en energie hebben voor zaken die je echt belangrijk vindt? Maar weet je tegelijkertijd niet hoe je dit het beste kunt bereiken, omdat je zoveel moet…..

Dan wil ik je op weg helpen om je meer inzicht te geven in oorzaken van je klachten en leer je hoe je hier anders mee om kunt gaan. Zodat je van “veel moeten, naar meer willen” gaat en je bewuste keuzes maakt. In het gratis intakegesprek bespreken we de klachten en het doel van de coachgesprekken. Je kunt starten met 5 sessies. Je leert beter te luisteren naar je lichaam en stapje voor stapje zul je meer energie en vitaliteit ervaren. Door bewustere keuzes te maken en ‘ ja’ te zeggen tegen jezelf.

In de 5e sessie evalueren we in hoeverre je je doel bereikt hebt. Indien gewenst spreken we nog een aantal sessies af. Voor bepaalde klachten is daarnaast een bezoek aan een arts aan te raden.

Tarieven
De kosten voor 5 sessies bedragen € 242,- inclusief BTW.
Een losse sessie kost € 50 inclusief BTW.