VOEDINGCarolien van Rijn
Gediplomeerd gewichtsconsulent

Mijn naam is Carolien van Rijn, ben getrouwd en heb 2 volwassen zoons. Sinds 2012 werk ik als zelfstandig gewichtsconsulent bij Lijn4Life Gezond Gewicht Coach. Dit doe ik vanuit huis of bij de mensen thuis. Mijn opleiding ......


Voeding

Gewichtsconsulent

Steeds meer mensen hebben last van overgewicht. Hoe komt dat? Erfelijkheid kan een rol spelen maar meestal is de oorzaak te vinden in een combinatie van ongezond eten en te weinig bewegen. Bekend is dat je stofwisseling na je 30e levensjaar trager wordt. Ook neemt je spiermassa af maar ondanks dit blijven we vaak hetzelfde eten. Hierdoor neemt je vetmassa toe en ontstaat er overgewicht. Te zwaar zijn is niet goed voor je gezondheid. Het verhoogt de kans op gewrichtsklachten, hart- en vaatziekten, spataderen, diabetes. Tevens is het hebben van een gezond gewicht belangrijk om de kans op kanker te verlagen.
kijken.

Als gediplomeerd gewichtsconsulent en beweegconsulent adviseer en begeleid ik je met jouw gewichtsproblemen naar een gezond gewicht. Samen zoeken we naar aanpassingen of veranderingen in het persoonlijk eetpatroon en naar mogelijkheden om in het dagelijks leven wat meer aan beweging te doen. Persoonlijke aanpak is voor mij erg belangrijk. Geen mens is gelijk dus ook geen advies zal hetzelfde zijn. Verwacht van mij geen ingewikkeld dieet en zeker geen hongerlijden! Van mij krijg je altijd advies op maat.