GABY VAN BERG

Ik wilde altijd al “iets” doen met masseren. Ik masseerde op jonge leeftijd al mijn oma. Toch kwam het er telkens niet van. In 2018 besloot ik mijn hart te volgen, ook al had ik eigenlijk geen tijd en zag ik allerlei beren op de weg. Deze keer zette ik door. Ik begon aan een introductiecursus zonder verwachtingen, maar gewoon puur op gevoel. In .....


MASSAGES (Gaby)

Ik geef ontspanningsmassages met massageolie.
Een ontspanningsmassage is een massage met een kalmerende en rustgevende werking, ontspanning van de spieren, bevordering van de doorbloeding en verbetering van de stofwisseling. Een ontspanningsmassage is een massage waarbij lichaam en geest weer tot rust komen.
Tijdens een ontspanningsmassage vloeien spanningen die in voorbije periode zijn opgebouwd weg en komt de geest tot rust. Een ontspanningsmassage zorgt dat stress makkelijker los gelaten kan worden en niet opgeslagen worden in het lichaam. In stressvolle situaties worden de spieren harder en vaster dan we zelf soms beseffen. Dat is vaak ook het gevolg van het te lang belasten van dezelfde spieren /spiergroepen of van het lange tijd aanhouden van dezelfde houding bijvoorbeeld door kantoorwerk. Tijdens een ontspanningsmassage wordt extra aandacht aan deze spiergroepen besteed.
Door het lichaam te laten ontspannen krijg ik tijdens de massage meer “toegang” van de huid om de spieren dieper te raken. Ik gebruik hiervoor diverse technieken waaronder strijkingen, knedingen, en onderarm- technieken. Ik masseer in een relaxte flow en volg vooral mijn gevoel tijdens de massage.

Er zijn 3 soorten ontspanningsmassages:
1. Ontspanningsmassage Relax, 30 minuten, 30 Euro
Massage rug, schouders en nek
2. Ontspanningsmassage Compleet, 45 minuten, 45 Euro
Massage rug, schouders, nek, hoofd, armen, achterkant benen en voeten
3. Ontspanningsmassage Luxe, 60 minuten, 60 Euro
Massage rug, schouders, nek, armen, achterkant – en voorkant benen, een voetmassage waarbij de voeten worden gewassen en incl. hoofd/gezichtsmassage.

JOLANDE HOFLAND
gediplomeerd Medisch Pedicure / Massages

26 afzonderlijke botten, 33 gewrichten, 107 banden en 19 spieren en pezen, onze voeten vormen als het ware het fundament van je lichaam. Ieder deel van je lichaam verdient aandacht, zo ook jouw voeten.
Of je nu vrouw of man bent, jong of oud, .......MASSAGES (Jolande)

Japanse gezichtsmassage KoBiDo 45 minuten
KoBiDo is een Japanse gezichtsmassage en betekent letterlijk ”Het pad van de schoonheid” Schoonheid wordt in Japan gezien als de weerspiegeling van goede lichamelijke en geestelijke gezondheid. KoBiDo is een combinatie van acupressuur, lymfedrainage en gezichts-, nek- en schoudermassage, werkt op de energiebalans en zorgt voor totale ontspanning.
KoBiDo wordt ook wel een natuurlijke facelift genoemd. Het gezicht ontspant en hervindt haar natuurlijke vorm. Fijne lijntjes verzachten en de gezichtshuid ziet er jonger en frisser uit. KoBiDo werkt ook bij migraine en spanningen en kan prima worden gecombineerd met andere massages.
Contra-indicaties:
• zwangerschap
• eczeem, acne of psoriasis
• onstekingen (bijv. koortslip)
Ontspanningsmassage 30 minuten of 60 minuten
Klassieke ontspanningsmassage vormt de basis van alle andere massages, een rustige massage met vloeiende bewegingen waarbij ontspanning optimaal kan worden ervaren. Door de massage verdwijnen spierspanningen en neemt de energie toe. De doorbloeding wordt gestimuleerd, afvalstoffen kunnen beter worden afgevoerd en vitamines en mineralen worden beter opgenomen.

Hot stone massage 60 minuten
Hot stone massage is precies wat de naam zegt, masseren met warme stenen. Deze massage wordt afwisselend uitgevoerd met olie en basaltstenen die gevormd zijn vanuit de hete lava van vulkanen. Deze stenen hebben eeuwenlang in rivierbeddingen gelegen waardoor ze mooie ronde vormen hebben gekregen. Volgens de Indianen zijn ze gevormd door de vier elementen: Aarde, Wind, Water en Vuur. De stenen hebben een zeer hoog percentage aan ijzer en magnesium waardoor ze de warmte lang kunnen vasthouden. De werking is ontgiftend, ontspannend en de magnetische kracht van de stenen geeft vernieuwde energie aan uw lichaam.
Vooral geschikt voor mensen met spier- en/of zenuwpijnen, (fybromyalgie), stress, burn out, gewrichtsproblemen en slechte doorbloeding, rug en/of nekklachten, mensen die zich zwak voelen en weinig energie hebben, maar bovenal is Hot stone massage een weldaad om van te genieten.
Niet geschikt voor mensen met een hoge bloeddruk, hartpatiënten of mensen met diabetes.

vervolg MASSAGES (Jolande)

Thaise Kruidenstempelmassage 60 minuten
Kruidenstempelmassage staat in Thailand ook wel bekend als: “Ik wens je een goed leven-massage”. Tijdens deze massage wordt afwisselend met olie en verwarmde kruidenbuideltjes gemasseerd.
De kruiden reinigen het lichaam van binnen en van buiten, vergroten de weerstand, stimuleren de werking van de organen en hebben een kalmerend effect.
Door de warmte ontspannen de spieren en worden afvalstoffen beter afgevoerd.

Cupping 60 minuten
Traditionele Chinese Cupping in een gemoderniseerde vorm. De massage wordt uitgevoerd met Bellabaci medicinale siliconen vacuüm cups. De huid word in het vacuüm als het ware een beetje gelift, waardoor een bindweefselmassage ontstaat. De behandeling werkt goed bij striae en cellulitis, maakt verklevingen los, voert afvalstoffen af en stimuleert de bloedsomloop.

Metamorfosemassage 30 minuten
Metamorfosemassage is ontwikkeld door Dr. Robert St. John (1914-1996), arts en reflexoloog, hij noemde deze massagevorm prenatale therapie. In de prenatale periode wordt de basis gelegd voor je talenten, je kwaliteiten, maar er kunnen ook blokkades ontstaan die je er van kunnen weerhouden te zijn wie je werkelijk bent. Tijdens de Metamorfosemassage worden handen, voeten en hoofd heel zacht gemasseerd op de zogenaamde prenatale lijnen, kan helpen blokkades op te ruimen en te verwerken. De massage werkt zeer ontspannend, brengt de geest tot rust en kan ondersteunend werken in periodes van bijv. echtscheiding, verhuizing, zwangerschap of verandering van (werk)omgeving

Combi-massage 90 minuten
Combinatie van Ontspanningsmassage, Hot Stone- òf Kruidenstempelmassage òf Cupping met Voetreflexmassage òf Japanse gezichtsmassage (KoBiDo)
IVANA TELTING
Masseur

Mijn naam is Ivana Telting. Van nature ben ik een persoon die altijd geïnteresseerd is geweest in hoe de mens in elkaar zit. Op jonge leeftijd merkte ik al dat ik de handelingen van een mens niet als vanzelfsprekend zag, maar ik zocht naar de dieperliggende .......THAI YOGA MASSAGE

Wat is Thai yoga massage?

Thai yoga massage (Nuad Bo-Rarn) combineert de filosofieën van de Chinese acupunctuur met de rek oefeningen van yoga uit India. Deze holistische vorm van massage laat zich het best omschrijven als zeer doeltreffende op elkaar afgestemde combinaties van yoga, massage, meditatie en acupressuur.


Cirkel van het leven

De traditionele Thaise massage wordt gegeven vanuit een holistisch perspectief. Lichaam en geest staan volgens deze zienswijze direct met elkaar in verbinding en oefenen invloed op elkaar uit. Een van de belangrijkste principes binnen de Thaise geneeskunst is de ‘Cirkel van het leven’. Deze cirkel staat symbool voor de manier waarop tegen gezondheid, lichaam en ziektes wordt aangekeken.
De cirkel bestaat uit drie delen: lichaam, energie en spiritualiteit. Deze hebben daarom ook direct invloed op elkaar.
Gezondheid bestaat volgens deze leer uit het in balans zijn van alle drie de aspecten. De Thaise yogamassage werkt, via het lichaam, op het energiesysteem. Dit gebeurt door middel van drukpuntmassage op de energiebanen. De massage wordt therapeutisch toegepast, maar vooral preventief.”
De spirituele Boeddhistische achtergrond vormt de basis van waaruit deze massage is ontstaan. Het is dan ook geen toeval dat "Metta", liefdevolle aandacht, binnen deze massage centraal staat.


Waarom Thai yoga massage?

Thai yoga massage:
Helpt je te ontspannen,
Flexibel te worden of blijven,
Vitaliseert je en
Brengt je zowel fysiek, mentaal
als energetisch in balans.


Hoe werkt een Thai yoga massage?

Tijdens een thai yoga massage lig je op een mat of matras en wordt over speciaal daarvoor bestemde gemakkelijk zittende kleding heen gemasseerd. De masseur masseert en strekt je in vloeiende bewegingen. Hierdoor ontstaat er een stroom van energie die de bloedcirculatie verbetert en giftige stoffen uit je lichaam verwijderd. Het evenwicht in het lichaam wordt op die manier hersteld.


Voordelen van Thai yoga massage

 Blokkades op te heffen
 Je flexibiliteit te vergroten
 Je energiedoorstroming in balans te brengen
 Klachten aan spieren en gewrichten te verminderen
 Je lichaamsbewustzijn te vergroten
 Verbinding met je gevoel te maken
 Lichaam en geest help je zo de natuurlijke balans weer te herstellen.

SPORT MASSAGE

Wat is een sportmassage?

Een sportmassage is een massage die gericht is op het stimuleren van de doorbloeding van de spieren. Met een sportmassage zorg je ervoor dat afvalstoffen in je spieren sneller worden afgevoerd. Daarmee bevorder je het herstel van je spieren en lichaam

Waarom sportmassage?

Je kunt bijvoorbeeld enkele dagen vooral na een flinke inspanning een sportmassage nemen. Sportmassages worden vaak preventief gebruikt om blessures te voorkomen. Als je al last hebt van een blessure, dan zorgt een sportmassage voor sneller herstel.

Hoe werkt een sportmassage?

Bij een sportmassage wordt stevig gemasseerd, waarbij bijvoorbeeld bindweefsel wordt losgemaakt en knopen uit je spieren worden gehaald. Daarvoor moet er diep in de spieren worden gemasseerd. Bedenk dan dat je even door een zure appel heen moet bijten, voordat je je beter gaat voelen. Je lichaam geeft namelijk aan dat er iets niet goed zit en juist dat wordt verholpen door de sportmasseur. Overigens zal de sportmasseur altijd in de gaten houden of de massage niet te intens wordt.

Voordat de massage begint, zal de sportmasseur met je bespreken waar je op dat moment behoefte aan hebt. Je geeft aan wat je met de massage wilt bereiken en waar de focus van de massage moet komen te liggen. Bijvoorbeeld op je benen, schouders, nek of rug.


Wat is het effect van sportmassage?

Een sportmassage verbetert de doorbloeding van je spieren, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Daarmee wordt het herstel van je lichaam bevordert en voorkom je blessures door overbelasting van je spieren.

Doordat een sportmassage vrij stevig is, is deze niet geschikt vlak voor of na een grote inspanning. Daarmee zou je je spieren namelijk teveel belasten en zul je er eerder nadeel van ondervinden dan er voordeel van hebben. Als je je wilt laten masseren vlak voordat je een grote inspanning gaat leveren, kies dan altijd voor een massage die de spieren niet al te zeer belast. Een goede sportmasseur zal je hier ook naar vragen en zijn massage daar op aanpassen.


Voordelen van sportmassage

Doordat de massage ervoor zorgt dat afvalstoffen in je lichaam beter worden afgevoerd, help je je lichaam om sneller te herstellen. Bovendien voorkom je met een sportmassage overbelasting van je spieren en dus blessures. Je kunt een sportmassage ook gebruiken om je spieren te activeren, bijvoorbeeld aan het begin van een trainingstraject of als je een tijdje niets gedaan hebt. Een sportmassage kan dus zowel preventief, pro-actief en reactief worden ingezet. Laat de naam je overigens niet op een verkeerd spoor zetten, want ook als niet-sporter heb je zeker baat bij een sportmassage.